Sadašnja vlast optužuje druge za ono što je ona loše uradila oko Kosova

Posle usvajanja Briselskog sporazuma Vučić, Dačić i Nikolić su isključivo odgovorni za bilo kakvo buduće rešenje za Kosovo, kaže lider SDS Boris Tadić

354

BEOGRAD – Još pre sedam godina rešenje odnosa sa Kosovom izneo sam u Planu četiri tačke tražeći sudsku, zakonodavnu i izvršnu vlast za sever Kosova, prebacivanje jurisdikcije za naše istorijske manastire na Srpsku pravoslavnu crkvu, zajednicu srpskih opština na jugu Kosova i garancije za privatnu i državnu svojinu Republike Srbije na čitavoj teritoriji KiM, izjavio je u intervjuu Blicu lider Socijaldemokraske stranke (SDS) Boris Tadić.

Plan četiri tačke je onemogućen potpisivanjem Briselskog sporazuma, kojim su Vučić, Dačić i Nikolić prihvatili pravni sistem nezavisnog Kosova i na severu, i nakon toga veliko je pitanje kako je sada moguće izboriti se za bilo šta.

On kaže da su nakon usvajanja Briselskog sporazuma isključivo Vučić, Dačić i Nikolić odgovorni za bilo kakvo buduće rešenje.

Tadić podseća da je ta koalicija, koja je bila na vlasti i 1999. godine i potpisala Kumanovski sporazum koji je izgnao srpske institucije sa čitavog Kosova osim severa, a Briselskim sporazumom zakucala nezavisnost i severa Kosova od Srbije, sada patološki laže da su to uradili drugi. Demokratska vlast je  nakon petog oktobra spasavala ono što se spasti može, odnosno ono što isti ovi koji su i danas na vlasti nisu izgubili u ratu.

„Ti koji tvrde da je prethodna vlast odgovorna za Kosovo su ljudi bez srama i stida. Oni iz vlasti populistički i kukavički lažu građane i huškaju ih na političke protivnike da bi zatrpali sećanje na svojiu sumanutu politiku koja nas je vodila u ratove, pogibije, zločine, pa i predaju Kosova međunarodnim sporazumima koje su oni potpisali. A oni iz, opozicije koji to tvrde verovatno misle da je na Kosovu trebalo voditi još ekstremniju politiku nego što je vodila tadašnja i sadašnja vlast u Srbiji koja nas je i dovela do ovih pogubnih rezultata. Ni jednima ni drugima politička ni elementarna logika nije jača strana“, kaže lider SDS.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...