Brutalni napad: Fudbaler polomio ruku novinaru!

Bivši fudbaler Jakov Surać šakama je udarao po glavi i telu hrvatskog novinara Hrvoja Bajlu, a potom ga oborio na tlo i nastavio tući nogama zbog čega je Bajlo nakratko izgubio svest. U zadarskoj bolnici mu je konstatovan prelom desne ruke, kao i niz povreda na glavi i telu

177

ZAGREB – Hrvatskog novinara Hrvoja Bajlu u Zadru je fizički napao i teško povredio preduzetnik i bivši fudbaler Jakov Surać, objavilo je danas Hrvatsko novinarsko društvo (HND).

Strukovna organizacija je u saopštenju za javnost oštro osudila brutalni napad na Bajlu, koji je vlasnik portala Zadar News i dopisnik portala Indeks i Nacionala.

Novinara Bajlu, koji godinama istražuje načine upravljanja Zadrom i spregu zadarskih političkih, poslovnih, sportskih i pravosudnih krugova, sinoć je na parkiralištu u Zadru fizički napao i teško povredio bivši fudbaler Fudbalskog kluba Zadar.

Prema Bajlinim rečima, napadač ga je pre fizičkog napada izvredjao jer piše za „četnički Indeks“ i „usr… Nacional“, i zapretio da će mu, ako nastavi da piše o njegovim prijateljima Zdravku Livakoviću, Božidaru Kalmeti i Hrvatskoj demokratskoj zajednici „odrubiti glavu“, preneo je HND. Potom ga je, kako se navodi, šakama udarao po glavi i telu, oborio na tlo i nastavio tući nogama zbog čega je Bajlo nakratko izgubio svest, a u zadarskoj bolnici mu je konstatovan prelom desne ruke, kao i niz povreda na glavi i telu.

HND podseća da je novinar Bajlo nedavno na internet portalu Zadar News objavio popis imovine bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu mora, saobraćaja i infrastrukture Zdravka Livakovića koju je Kancelarija za borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) blokirala u okviru sudskog procesa poznatog pod nazivom „Remorker“.

Reč je o procesu u kojem su bivši ministar Božidar Kalmeta, njegov državni sekretar Livaković i još desetak osoba optuženi za izvlačenje više od 15 miliona kuna (dva miliona evra) iz državnih firmi.

Bajlo je i ranije bio meta uvreda, pretnji i zastrašivanja, ali, kako navodi HND, policija te slučajeve još nije razrešila.

HND traži odlučnu akciju policije i pravosudja, a od najviših predstavnika političke vlasti traži jasnu i nedvosmislenu osudu sve učestalijih pretnji i nasrtaja na novinare.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...