Medicinske sestre traže od Vučića da im pomogne

Nisu poznati rezultati izbora delegata za Komoru, a ne zna se gde odlazi novac od članarine

315

BEOGRAD – Medicinske sestre i zdravstveni tehničari u Srbiji pozvali su danas predsednika Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić da reaguju na, kako su naveli, neregularne izbore koji su održani u Komori čiji su članovi.

Predsednica Upravnog odbora Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije Jovanka Ralić rekla je da su izbori održani 17. juna, a da do danas nisu dobili zapisnike, da nije postojao birački spisak i da na više biračkih mesta nisu bili istaknuti rezultati izbora.

Ona je na konferenciji u Medija centru u Beogradu kazala da su brojni članovi bili pod pritiskom da glasaju za kandidate za koje im je rečeno, kao i da je mnogim ljudima onemogućena kandidatura na izborima za delegata u Komori.

Ralić je istakla da država ima obavezu da reaguje, da vodi računa o tome šta se dešava u Komori, jer ju je i osnovala, te da bi najbolje bilo da se ovi izbori ponište.

Komora, koja broji oko 107.000 članova, već godinama ima probleme i ne zna se gde odlazi novac od članarina koje na mesečnom nivou za Komoru uplaćuju medicinske sestre i zdravstveni tehničari, što je na godišnjem nivou oko dva miliona evra.

O problemima je obavešeno i Ministarstvo zdravlja, ali oni nisu reagovali.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...