Maroko podržava Srbiju

Vučić i Habib El Malki o unapređenju privredne saradnje

289

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Maroka Habibom El Malkijem, koji je naglasio da je politika Maroka nepromenljiva, kada je u pitanju teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Predsednik Vučić izrazio je zahvalnost zbog dosledne politike i principijelnog stava Maroka o poštovanju normi međunarodnog prava i doslednoj podršci naporima Srbije za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Predsednik Srbije je konstatovao da su bilateralni odnosi odlični, ali da ih ne prati adekvatan nivo privredne saradnje, saopstila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Vučić je istakao da je Srbija zainteresovana za unapređenje ekonomske saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, naročito sektora obnovljivih energija, poljoprivrede, informacionih tehnologija i građevinarstva.

On je istakao da Srbija izrazito ceni napore Maroka da osigura mir i stabilnost u regionu Bliskog istoka.

Predsednik Predstavničkog doma Parlamenta Kraljevine Maroko El Malki podržao je reformske procese i evropski put Srbije.

On je naglasio da je politika Maroka, kada je u pitanju teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, nepromenjljiva, i pozdravio stav Srbije prema teritorijalnom integritetu Maroka.

Predsednik Vučić uputio je poziv kralju Maroka Mohamedu VI da poseti Srbiju, navedeno je u saopštenju.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...