Tomanović: „Presuda Miri Marković je podsmevanje pravu i logici“

Najavio žalbu Apelacionom sudu

567

Beogradski advokat Zdenko Tomanović izjavio je danas da osudjujuća presuda njegovoj klijentkinji, bivšoj predsednici JUL- a Mirjani Marković predstavlja podsmevanje pravu, zbog čega je najavio žalbu Apelacionom sudu.

Viši sud u Beogradu osudio je danas na godinu dana zatvora Mirjanu Marković za podstrekavanje na dodelu stana dadilji svog unuka u septembru 2000. godine.

Tomanović je u sopštenju naveo da je tužba protiv Mirjane Marković pokrenuta pre 15. godina kako bi se otežao položaj Slobodana Miloševića u Hagu i onemogućili susreti sa suprugom.

„Podsmevanje je i pravu i logici, nepravosnažna osuda da je pre 18 godina supruga tadašnjeg predsednika Miloševića, molila tadašnjeg sekretara Vlade Srbije da posreduje kod stambene komisije Vlade Srbije i dodelu garsonjeru zdravstvenoj radnici“ – naveo je Tomanović.

On je ukazao da dodelu sporne garsonjere nisu osporavali petooktobarski državni organi, kao i da je vlasnica garsonjere Iliona Pešić tvrdila da sa Mirjanom Marković i Slobodanom Miloševićem nikada nije razgovarala o spornom stanu.

„Verujem da će Apelacioni sud, odlučujući o mojoj žalbi, smoći snage da ipak primeni Zakon i da će ukinuti ovu odluku suda o optuženju koje je politički održavano dugi niz godina uz prekvalifikacije radi sprečavanja nastupanja zastarelosti“ – rekao je Tomanović.

Presudom Višeg suda osim Mirjane Marković na godinu dana zatvora osudjen je i bivši dirketor „Diposa“ Miloš Lončar, a nekadašnja sekretarka Vlade Srbije Živka Cica Knežević na godinu i po dana zatvora, zbog dodele stanova u vlasništvu Republike od 1997. do 2000. godine osobama koje nisu bile zaposlene u Vladi.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...