Zbog mokrih kolovoza očekuje se usporen saobraćaj

Zbog najavljenih padavina i mokrih kolovoza danas se očekuje  usporen saobraćaj, a vozači se upozoravaju da zbog obilnih padavina postoji mogućnost nanosa veće količine zemlje i mulja što povećava klizavost puta

287
BEOGRAD – Ovakve prilike smanjuju stabilnost i otežavaju upravljanje vozilom, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Učestali odroni karakteristični su za ovakve vremenske prilike, i predstavljavaju još jednu veliku opasnost u saobraćaju, a pored njih potrebno je biti oprezan i zbog kolotraga i drugih oštećenja koja su ispunjena vodom i ne vide se.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 min.

Zadržavanja za teretna vozila na izlazu iz Srbije na prelazu Horgoš su četiri sata, na prelazu Batrovci pet sati i na prelazu Šid tri sata.

Danas će se raditi na zameni oštećenih podzemnih kablova na deonici puta od skretanja za Medaković do petlje „Lasta“, u smeru Beograd – Niš. Na mestu gde se izvode radovi biće zatvorena krajnja leva (preticajna) saobraćajna traka.

Radovi na delu auto-puta Novi Sad – Subotica u smeru ka Novom Sadu su u toku i završavaju se 6. jula. Saobraćaj će se u ovom periodu odvijati dvosmerno stranom auto-puta koja vodi ka Subotici.

Prema informacijama Auto-moto saveza Crne Gore zbog radova na rekonstrukciji kolovoza vrlo frekventnog puta u Crnog Gori, izmedju Ribarevine i Mojkovca saobraćaj će do 29. juna u vremenu od 9.00 do 14.00 časova biti u potpunom prekidu. Za vreme potpune obustave saobraćaj na ovom delu nema alternativnih obilaznih puteva. Vozačima koji putuju ka Crnoj Gori savetuje se da u vreme obustave saobraćaja koriste granični prelaz „Jabuka“ koji se nalazi na putu izmedju Prijepolja i Žabljaka. U danima loših vremenskih uslova obustave saobraćaja neće biti.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...