Brutalne batine za srpsku porodicu!

Osim fudbalera, na stadionu je i jedna srpska porodica izvukla deblji kraj

1.598

Tročlana srpska porodica, koju je tokom utakmice Brazil – Srbija (2:0) na Svetskom prvenstvu pretuklo osam brazilskih navijača, ogorčena je izostankom reakcije ruskih redara, ali i ponašanjem sunarodnika na tribinama Spartakovog stadiona.

Fotografije na kojima se vidi da nekoliko mladih Brazilaca udara šakama i čupa starijeg Srbina, a među njima se nalazi i žena, koja takođe prima udarce, objavile su svetske agencije.

Sin napadnutog muškarca za list „Telegraf“ je objasnio šta se tačno dogodilo:

– Trpeli smo njihove uvrede tokom čitave utakmice, a kada im je moj otac rekao da prestanu, nastao je pakao. Navijači Brazila su sedeli ispred nas i od početka utakmice su dobacivali najružnije provokacije. Pokazivali su nam srednji prst, na polni organ i dobacivali najgore psovke. Ja sam bio na utakmici sa ocem i majkom, koja je sve to slušala i gledala. Moj otac je neko vreme ćutao i trpeo, ali im je u jednom trenutku rekao da prestanu. Tada jedan od Brazilaca ustaje i kreće na njega, počinje da urada mog oca, a pridružuju mu se još njih sedmorica. Ja, naravno, pokušavam da ga odbranim. Nažalost, i moja majka pokušava da se bori sa njima  u toj ružnoj situaciji – priča mladić.

Policija nije uopšte reagovala, a na tom delu tribine se inače nalazio samo jedan redar.

– Strašno je i što je iznad nas bilo dosta Srba koji nisu ni pomislili da nam pomognu već su snimali kako nas  tuku. Nisu reagovali ni na to što je napadnuta jedna žena – kaže član ove porodice.

Otac i on su prošli sa telesnim povredama, dok je majka, na sreću, nepovređena.

– Bili smo na sve tri utakmice naše reprezentacije, doputovali smo iz Ciriha. Na prva dva meča nismo imali nikakve probleme i nismo ni slutili da ovako nešto može da nam se desi – razočaran je mladić.

Izvor Telegraf
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...