Netanjahu brani suprugu: Mediji „gaze njen imidž“, ona „herojski“ izdržava napade

Porodica Netanjahu poriče da je bilo šta loše uradila i tvrdi da je žrtva političkog lova na veštice i neprijateljskih medija

282

JERUSALIM – Premijer Izraela Benjamin Netanjahu danas je zdušno branio svoju suprugu Saru pred sudjenje koje će početi ovog meseca zbog optužbi da je proneverila javne fondove.

Netanjahu je ocenio da ona „herojski“ izdržava napade medija koji „gaze njen imidž“, kako je rekao poslanicima iz svoje konzervativne partije Likud, dok se svakodnevno objavljuju informacije iz policijske istrage, preneo je Asošiejted pres.

Sara Netanjahu optužuje zaposlene u premijerovoj rezidenciji da lažu detektivima, prenose izraelski mediji.

„Tokom 20 godina oni gaze njen imidž u medijima svaki dan i svaku noć. Sara je neverovatna žena, divna majka, bila je perfektna kćerka i mediji potpuno ignorišu svu njenu javnu aktivnost“, rekao je premijer udarajući pesnicom o sto.

Poslanici Likuda su u znak odobravanja tapšali, a nekolicina ih je navela za šta se Sara zalagala.

Protiv nje je u junu podignuta optužnica za proneveru i izneveravanje poverenja jer je navodno potrošila oko 100.000 dolara na jela poručena iz elitnih restorana iako je imala stalnog kuvara.

Jedna od kuvarica je rekla istražiteljima da je Sara Netanjahu pokušala da sakrije šta je ona, predstavljajući je kao spremačicu.

Netanjahuova supruga je na te optužbe odgovorila da je ona odvratna lažljivica.

„Sve što je rekla o meni su laži. Jednom je rekla da se premijeru svidela njena hrana i to je laž“, rekla je Sara Netanjahu.

Ona se već dugo suočava s optužbama da živi ekstravagantno i da maltretira zaposlene u rezidenciji.

Zbog takvog odnosa morala je da plati odštetu jednom zaposlenom od 42.000 dolara pre dve godine.

Netanjahuovi su to oštro poricali. Premijerova supruga je optuživana i za prevelike troškove i korišćenje javnih fondova u privatne svrhe.

Premijer Netanjahu je odbacivao te optužbe ali je rekao da se njegova supruga s kritikama nosi dostojanstveno.

On sam suočen je sa nekoliko policijskih istraga zbog sumnji na korupciju, uključujući primanje skupih poklona od bogatih biznismena.

Policija je preporučila da se protiv njega podigne optužnica u dva slučaja.

Porodica Netanjahu poriče da je bilo šta loše uradila i tvrdi da je žrtva političkog lova na veštice i neprijateljskih medija.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...