Rusija o slučaju novog trovanja nervnim gasom: Nismo valjda toliko ludi!

Zamenik predsednika ruske državne Dume Sergej Železnjak je rekao da Britaniji treba "izazivanje histerije" kako bi se skrenula pažnja sa onoga što rade njene obaveštajne službe

288

LONDON – Britanske vlasti nisu optužile Rusiju za umešanost u novi incident trovanja nervnim gasom, navodeći da je njihova pretpostavka da su Britanci otrovani tragovima novičoka preostalim iz prethodnog napada.

London je tada optužio Moskvu da stoji iza trovanja i navodeći da je u napadu korišćen nervni gas razvijen u SSSR-u.

Rusija je oštro odbacila te optužbe. Predsednik odbora ruskog parlamenta za odbranu Vladimir Šamanov rekao je da Britanija treba da zatraži pomoć ruskih stručnjaka u istrazi novog incidenta trovanjem nervnim agensom.

Bilo bi suludo pomisliti da je Rusija izvela „nov“ napad nervnim gasom u Engleskoj usred Fudbalskog prvenstva koje se održava u Rusiji, navodi ruska strana.

„Koliko je suludo što misle da će Rusija upotrebiti takozvani novičok usred Fudbalskog prvenstva… Šou mora da se nastavi?“, napisala je ruska stalna misija pri Organizaciji za zabranu hemijskog oružja (OPCW), na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Ambasada je ovaj komentar iznela nakon vesti da su dva Britanca u kritičnom stanju pošto su, kako se veruje, došli u dodir sa otrovom posle napada na dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke u martu.

Zamenik predsednika ruske državne Dume Sergej Železnjak rekao je za državnu televiziju da novi slučaj trovanja u Britaniji liči na pokušaj da se pokvari pozitivna percepcija Rusije među engleskim navijačima na Fudbalskom prvenstvu u Rusiju, prenosi Rojters.

Železnjak je rekao da Britaniji treba „izazivanje histerije“ kako bi se skrenula pažnja sa onoga što rade njene obaveštajne službe.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...