Direktor policije pod istragom zbog zloupotrebe položaja

Lukač kaže da prvi put čuje da je otvorena istraga protiv njega

205

SARAJEVO  – Tužilaštvo BiH otvorilo je istragu protiv Dragana Lukača, direktora Federalne uprave policije (FUP), potvrđeno je banjalučkim Nezavisnim novinama, koje saznaju da je reč o sumnji da je zloupotrebio položaj.

Navodno je tužilačka odluka donesena nakon što je nedavno FUP odbio Tužilaštvu BiH proslediti nova saznanja u vezi s ubistvom Ramiza Delalića Ćele.

Naime, Federalna uprava policije je 16. aprila dostavila odgovor Tužilaštvu BiH u vezi s aktom koji je Tužilaštvo BiH uputilo FUP-u 5. aprila ove godine, a koji se odnosi na slučaj ubistva Delalića.

FUP je u svom odgovoru naveo kako je od Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA) BiH primio određena saznanja koja indiciraju nove činjenice u vezi s ubistvom Delalića, a koje je 2007. godine u Sarajevu izvršila nepoznata osoba.

Dragan Lukač, direktor FUP-a, rekao je u petak da prvi put čuje da je otvorena istraga protiv njega.

„Nemam pojma da je istraga pokrenuta. Jedini moj komentar na tu informaciju koju prvi put od vas čujem jeste da nema bilo kakvog osnova za pokretanje istrage“, rekao je Lukač.

Oleg Čavka, državni tužilac koji se spominje u dopisu FUP-a upućenom Tužilaštvu BiH, a za kojeg se tvrdi da vodi ovaj predmet u Tužilaštvu BiH u petak „Nezavisnim“ nije želio da komentariše ove navode.

„Nisam upućen u informaciju da je Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv direktora FUP-a“, rekao je Čavka.

Upitan da odgovori da li on vodi pomenuti predmet i da je zbog toga FUP odbio predati dokumentaciju Tužilaštvu BiH, Čavka je rekao da je to pitanje za Tužilaštvo BiH.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...