Banjaluka: Najavljen veliki skup Pravda za Davida

Na banjalučkom Trgu Krajine večeras će se održati veliki skup "Pravda za Davida", na kojem će se, kako je najavljeno, zatražiti puna istina o smrti 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića, čije je beživotno telo pronađeno 24. marta na ušću rečice Crkvene u Vrbas.

271

BANJALUKA – Na skupu će, osim Davidovog oca, Davora Dragičevića, govoriti i Muriz Memić, otac tragično stradalog Dženana Memića iz Sarajeva, kao i Spasenija Aranđelović, majka takođe tragično stradale Danijele Aranđelović iz Tuzle.

Na skupu će govoriti i pojedini članovi grupe „Pravda za Davida“, koja je formirana posle pronalaska tela mladića i koja na Fejsbuku ima oko 330 hiljada članova.

Cilj skupa je da se sazna puna istina o stradanju ovih mladih ljudi, s obzirom da njihovi roditelji tvrde da su oni ubijeni, a da ubice i nalogodavci nisu otkriveni i kažnjeni.

Pozivamo sve savesne građane da podrže roditelje u njihovoj borbi za pravdu i istinu u rasvetljavanju smrti njihove dece, saopšteno je iz grupe „Pravda za Davida“.

Oni su pozvali građane na mir i dostojanstvo, upozorivši da će „svako, ko pokuša da napravi bilo kakav incident prilikom održavanja skupa, ne samo isprljati imena tragično nastradale dece, već će se smatrati ljudima koji su u direktnoj vezi sa ubistvom“.

Iz MUP RS su saopštili da su preduzeli sve zakonom predviđene mere i radnje s ciljem da ovo okupljanje građana protekne mirno, napominjući da je na obezbeđenju skupa angažovan veliki broj policajaca.

David Dragičević je nestao u noći 18. marta, a njegovo telo je 24. marta pronađeno na ušću rečice Crkvene u reku Vrbas.

Policija je 26. marta održala konferenciju za novinare na kojoj je saopštila da je slučaj rešen, navodeći da se David Dragičević u noći nestanka potukao sa nekoliko osoba, potom da je opljačkao jednu kuću u banjalučkom naselju Lauš, a potom završio u rečici Crkvena.

Njegovi roditelji nisu prihvatili ovakvu policijsku verziju, već tvrde da je njihov sin otet, nekoliko dana mučen, ubijen, a potom bačen u Crkvenu, optuživši pripadnike MUP RS da su učestvovali u njegovoj otmici i likvdaciji.

Od 26. marta se svako veče na Trgu Krajine u Banjaluci održavaju skupovi „Pravda za Davida“, na kojima se od nadležnih institucija traži da rasvetle smrt mladića i pronadju naručioce i izvršioce ubistva.

Pre nekoliko dana Okružno tužilaštvo je izdalo naredbu o sprovodjenju istrage protiv NN lica zbog ubistva Davida Dragičevića.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...