Novinar Cvetković napadnut u centru Bele Crkve

Cvetković istraživao ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića

2.505

BEOGRAD – Novinar Stefan Cvetković napadnut je večeras u centru Bele Crkve. Na tviteru nalogu   „@sinoviKorduna“ je objavljeno da je Cvetkovića metalnom štakom  u glavu udario „izvesni Zlatanović, povratnik u krivičnim delima dilovanja droge i nasilničkog ponašanja“ .

Prema objavljenom tvitu,Cvetković je sedeo u kaficu „Times“ sa društvom, kada je iz automobila sa LE registracijom, izašao izvesni Zlatanović, povratnik u krivičnim delima dilovanja droge, nasilničkog ponašanje i štakom (onim delom gde držite lakat) udario Cvetkovića u glavu!

Ostali su bili iznenađeni, jer nisu očekivali napad već verbalne provokacije. Skočili su na napadača koji se okrenuo i otrčao prema autu.

Cvetković se za to vreme sklonio iz kafića, a napadač je nastavio da juri za njim automobilom.

Dva dana ranije, Cvetkoviću je ukinuto policijsko obezbeđenje, jer je procenjeno da mu više ne preti opasnost!

Objavljena je i njegova fotografija na kojoj se vidi da je u ambulanti i da mu je oko zatvoreno a majica natopljena krvlju.

„Meni je pre dva dana ukinuto policijsko obezbeđenje, jer je procenjeno da nisam u opasnosti. Ne verujem u slučajnost da se napad dogodio baš nakon toga. Verujem da je napadač hteo da me ubije, a javnost ću o svemu obavestiti na konferenciji za novinare, koju ću u sredu održati baš u tom kafiću gde se napad dogodio“, rekao je Cvetković za Danas .

Kako piše Danas on se  posle incidenta uputio za Rumuniju, zbog, kako kaže, svoje bezbednosti.

Novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković  postao je poznat javnosti posle nestanka u noći između 13. i 14. juna u Beogradskoj ulici u tom gradu. Policija je pronašla njegov parkirani automobil s otvorenim vratima i upaljenim svjetlima.

Posle opsežne policijske istrage u kojoj su učestvovali i ronioci i helikopteri, pronađen živ i zdrav 15. juna  u ranim poslepodnevnim satima na širem području Bele Crkve, bez ikakvih vidljivih povreda.

Vest da je pronađen nestali novinar saopštio je lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Cvetković, koji  je proveo skoro dva dana na ispitivanju u policiji, rekao je na konferenciji za štampu da su ga otele nepoznate osobe i držale na nepoznatom mestu dok ga nisu spasli „dobri ljudi“ čija imena zbog bezbdnosti ne može da obelodani.

Tužilaštvo je protiv  Cvetkovića  podnelo krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje otmice,   a  policija saopštiila da „izneo niz neistina“.

Prema Cvetkovićevim rečima, on je u poslednje vreme istraživao slučaj ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj MItrovici.

Izvor Twitter
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...