Vučić: Narod će biti „vrhovni sudija“ za rešenje o KiM

Za tango je potrebno dvoje, ne zavisi sve od nas. Radiću svaki dan i boriću se svaki dan, da nekakvo kompromisno rešenje pronađemo, rekao je danas predsednik Vučić

312

ANKARA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da će ponuditi rešenje za Kosovo i Metohiju, ali da je na narodu da odluči.

„Ako ga pronađemo ponudiću ga narodu, neka narod kaže da li želi ili ne i narod će biti vrhovni sudija“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje koliko je vremena potrebno da se pronađe rešenje za KiM. On je dodao da će se boriti za budućnost Srbije, za interese i bezbednost Srba na KiM, za crkve, manastire, ali i za interes Republike Srbije.

Na pitanje kako komentariše napade opozicije da vlast radi sve da preda Kosovo, Vučić je rekao da ne zna samo “šta bi neko mogao da izgubi posle njihove vladavine“.

„Šta još imam da izgubim, koji deo KiM još nisu predali. Ja mislim da Srbija samo može da dobije u mnogo čemu, a vi mi recite šta je to što Srbija još može da izgubi. Gde to još nisu postavili granicu. Kod Zubinog Potoka su otvorili granični prelaz na Brnjaku, jesam li ja to uradio ili Jeremić Ðilas, Obradović i DS S. Jesu li oni postavili granični prelaz na Jarinju ili ja i da li je u njihovo verme proglašena nezavinsot Kosova ili u naše vreme. Je li u njihovo vreme bio 17. mart ili u naše vreme…“, naveo je Vučić.

Predsednik je dodao da stalno mora da brani našu poziciju i da se pravda, iako su oni napravili slučaj pred Međunarodnim sudom pravde sa jasnom presudom koja kaže da Kosovo nije steklo nezavisnost nelegalnim i nelegitimnim putem.

„A to je pitanje traženo od strane Jeremića, Ðilasa i DSS. Oni su tražili odgovor na ta pitanja, ne mi. Šta možemo još da izgubimo? Da li neko stvarno misli i veruje u njihovu priču kako je neko nešto obećao nekome na Zapadu? Nemojte da ste deca, oni ne mogu da se suoče sa tim da postoji neko ko će strateški da razmišlja. Ne na način na koji oni razmišljaju kao slot mašina – koliko će para da strpaju u svoje džepove i koliko od nekog drugog para mogu da uzmu“.

Vučić naglašava da neko, za razliku od njih, razmišlja i kakva je naša ekonomska situacija i demografska pozicija, koliko nam ljudi odlazi iz zemlje. Takođe ističe da je važno šta to Srbija može da dobije od KiM i šta može da se dobije za srpski narod na KiM.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...