Cvetković: Istraga ubistva Ivanovića vodi do Kancelarije za KiM

Novinar je rekao da je u poslednjih desetak dana više puta bio na Kosovu, gde je imao kontakte sa specijalnim tužiocem koji je zadužen za istragu ubistva Olivera Ivanovića

1.031

NOVI SAD – Novinar Stefan Cvetković, koji trvrdi da je u kontaktu sa kosovskim specijalnim tužiocem, izjavio je danas da istraga ubistva lidera Gradjanske inicijative Srbija, demokratija pravda Olivera Ivanovića ukazuje na veze ubica sa osobama iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Cvetković je zatražio da vlada obavesti javnost sa kojim osobama je raskinut ugovor u poslednjih mesec dana u kancelariji za Kosovo i Metohiju.

„Ivanović je streljan. … Istraga ukazuje na postojanje osnovane sumnje da su organizatori likvidacije Olivera Ivanovića u bliskim kontaktima sa pojedincima iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije“, rekao je na konferenciji za novinare u Beloj Crkvi Cvetković.

On je konferenciju za novinare došao sa zavojem na glavi, a održao je u kafiću u kojem je napadnut u ponedeljak uveče.

Dok je Cvetković držao konferenciju za novinare, u celom gradu je nestalo struje. On je rekao da ni mobilni telefoni nisu radili neko vreme, zbog čega je i živi prenos konferencije za novinare koji je emitovan na društvenoj mreži Fejsbuk prekinut nakon pet minuta.

Cvetković je novinarima saopštio ime osobe koja ga je napala i optužio ga za pokušaj likvidacije i dodao da mu je mnogo važnije ko su nalogodavci.

Novinar Cvetković je napadnut u ponedeljak uveče u kafiću u Beloj Crkvi, kada mu je prišla nepoznata osoba i metalnim predmetom udarila ga po glavi.

Prema njegovim rečima, napadač ga je pokušao da ga pregazi i automobilom.

Osumnjičeni za napad na Cvetkovića je i ranijue pretio Cvetkoviću, a uhapšen je u utorak.

Na fotografiji koju je Cvetković tada objavio na Fejsbuk stranici vidi se da je iznad levog oka zadobio veliku posekotinu, koja mnogo krvari.

Cvetković je tada rekao da je zbog svoje bezbednosti otišao u Rumuniju. Naveo je i da su mu lekari u toj susednoj državi konstatovali teške telesne povrede nakon napada.

On tvrdi da mu je dva dana pre napada povučeno policijsko obezbeđenje, uz obrazloženje da je napravljena bezbednosna procena i da mu bezbednost nije ugrožena.

Da podsetimo, novinar Stefan Cvetković je sredinom juna nestao, a njegov nestanak je prijavljen 13. juna kasno uveče. Visoki državni funkcioneri su 15. juna rano popodne saopštili da su pronašli Cvetkovića. On je nekoliko dana kasnije održao konferenciju za novinare u Beogradu gde je rekao da su ga otela trojica nepoznatih ljudi, od kojih su dvojica na glavi imala maske, a treći i „nešto slično policijskoj znački“.

Nadležni organi otvorili su nakon toga istragu protiv Cvetkovića zbog navodnog lažnog prijavljivanja otmice.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...