Počinje EXIT, večeras spektakl (VIDEO)

Novi Sad 18. put domaćin najpopularnijeg festivala

271

NOVI SAD – EXIT festival, 18. po redu, počeče danas u Novom Sadu na Petrovaradinskoj tvrđavi, a kako su organizatori najavili, ovogodišnji festival će startovati „uz pravi spektakl“ i nastup baletana Sergeja Polunjina na ceremoniji otvaranja.

Polunjin će nastupiti na glavnoj bini uz pratnju atraktivnog“ Almazian symphony“ gudačkog orkestra sastavljenog od 25 devojaka, koji predvodi jermenski virtuoz na violini Kačatu Almazian, a izvode klasiku u „crossover“ stilu.

Baletan Sergej Polunjin je poznat po ulogama u filmskim hitovima „Izdaja“, „Ubistvo u Orijent ekspresu“, kao i u novom Diznijevom filmu „Krcko Oraščić i četiri kraljevstva“, a zapažen je bio i po koreografiji uz pesmu „Take me to church“ muzičara Hoziera iz Irske.

Organizatori su najavili da će i ove godine nakon ceremonije tradicionalno uslediti vatromet, posle kojeg na Mejn stejdž izlaze hip-hop zvezde iz SAD Migos i švedski bend „Fever Ray“.

Tema ceremonije otvaranja i moto ovogodišnjeg celokupnog festivala je „Exit Freedom“, a svečanost će početi u 22.45 na glavnoj bini. Egzit će trajati do 15. jula, a nastupiće neke od najpopularnijih svetskih zvezda kao što su Grejs Džons, Dejvid Geta, Martin Geriks, Frenč Montana, Zigi Marli i mnogi drugi.

Za posetioce je dostupan kamp na kupalištu „Štrand“, a punkt za preuzimanje narukvica i zamenu vaučera na Trgu slobode radiće danas do jedan sat iza ponoći, kao i punkt na „Štrandu“, dok će „Lovoturs“ zamene raditi do nedelje 15. jula od 18 časova do ponoći.

Kartica za plaćanje (Festival Payment Card) biće i ove godine zvanično i jedino sredstvo plaćanja za piće, hranu i ostale proizvode, a organizatori su najavili da će kapije biti otvorene u 17 časova.

Tokom trajanja festivala saobraćaj će se u Novom Sadu odvijati po posebnom režimu, a važiće i privremena zabrana saobraćaja za sva motorna vozila, pre svega u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, od 17 časova do 6 časova narednog dana.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...