Beograd na vodi: Vučić srećan, prvi stanari napravili pometnju sa ključevima

Srbija je krenula nepovratnim putem u budućnost i napred, kaže predsednik

780

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je ostvarena pobeda otvaranjem prvih kula projekta „Beograd na vodi“, da je osvojeno „prvo prvenstvo na reci“. U izjavi za dnevnik RTS – a, rekao je da je „ponosan i srećan što su naporan, težak rad i vera u sebe, pobedili nerad i sve one koji su govorili samo loše želeći da se Srbiji ne dogodi nešto dobro.“

Zahvalio je svima koji su učestvovali u realizaciji projekta i rekao da je sve to bilo vredno truda, jer nam grad nije dat da ga konzerviramo, već da ga gradimo i ulepšavamo.

Ističući da je samo mali broj ljudi verovao u ovaj rezultat, kazao je da je uspelo da se od močvare i udžrica stvori novi Beograd, onaj Beograd koji je „veliki Miloš“ pokušavao da napravi, ali što zbog srpskog i turskog otpora nije uspelo.

„Mi smo uspeli da od prljavštine i rugla stvorimo jedan od najlepših delova. Beograd je konačno sišao na svoje reke. Rad i odlučnost bile su presudna stvar, kao i posvećenost, predanost ljubav prema projektu i Srbiji. Evo i danas prve zgrade, prvih 300 stanova su završeni i useljavamo ih. Gradimo veliki bulevar, dižu se dve nove zgrade, diže se najviša kula“, naveo je Vučić.

Podsetio je da su mu se svi podsmevali, i zahvalio se Mohamedu Alabaru, rekavši da nije slučajno što je baš on jedan od najpoznatijih graditelja.

„Srbija je krenula nepovratnim putem u budućnost i napred. To je novo lice ne samo Beograda, nego i cele Srbije i svaki građanin može da bude ponosan na ono što je urađeno“, kazao je Vučić, zahvalivši se i bivšem gradonačelniku Siniši Malom, za koga je dodao da je verovatno najviše pretpeo, ali da veruje da je poput njega, i on ponosan na urađeno.

Porodici srpskog porekla sa Novog Zelanda, koja se prva uselila u stan u kuli „Beograd na vodi“, obećao je da će poslati šampanjac. Objasni je kako je bilo planirano da se svima ključevi dodele u isto vreme, ali da je porodica sa Novog Zelanda, na neki način došla do njih ranije i već se uselila.
Iako su ih projektanti i graditelji zamolili da vrate ključeve, kako bi se svima zajedno uručili, oni nisu hteli to da urade „ni za živu glavu“, ispričao je Vučić.
Ujedno je pozvao i sve naše ljude koji žive u inostranstvu da dođu, da se vrate u svoju zemlju i ovde ulože svoj novac.

Izvor Tanjug RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...