Svečano otvorena stambena zgrada u „Beogradu na vodi“ (FOTO)

Izgradnja prve stambene zgrade u "Beogradu na vodi" je završena i ona je danas svečano otvorena, nakon čega će početi useljavanje prvih stanara.

849

Vrpcu su, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, presekli premijerka Ana Brnabić, ministar u vladi Siniša Mali, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, predsednik kompanija „Eagle Hills“ Muhamed Alabar, direktor kompanije „Beograd na vodi“ Nikola Nedeljković.

Vučić, Brnabić, Mali i Radojičić su sa Alabarom i obišli jedan od stanova u novoj zgradi i izrazili zadovoljstvo zbog izgleda stanova, a Vučić je upitao novinarske ekipe: „Da li vam se sviđa, ljudi?“.

Svečanom otvaranju BW Residences prisustvuju i ministri u vladi Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Rasim Ljajić, Nela Kuburović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević

Izgradnjom BW Residences završena je prva faza projekta, kula je visoka 20 spratova i ima 296 stanova, koji su po strukturi od dvosobnih do petosobnih.

U zgradi se, od pratećih sadržaja, nalaze bazen za decu i odrasle, teretana sa najsavremenijom opremom, igraonica za decu, recepcija.

Tu su i dva podijuma za stanare – na drugom i četvrtom nivou, sa zelenim površinama i dečijim igralištem, kao i podzemna garaža, i lokali, kafići i restorani u prizemlju.

Projekat „Beograd na vodi“, realizuje se na ukupno milion kvadrata, sa 6.000 stanova, u kojima će živeti 14.000 ljudi, dok će 12.000 ljudi raditi u tom delu grada.

U septembru 2015. godine, tada premijer Srbije Aleksandar Vučić i predstavnik „Igl hilsa“ Muhamed Alabar postavili su kamen temeljac za dve stambene kule, čime je zvanično počela izgradnja projekta „Beograd na vodi“, vrednog 3,5 milijardi evra.

Na izvođenju radova su angažovane domaće kompanije i to „Millenium Team“ i „Novkol“ koje su radile iskop i postavljanje šipove, dok je glavni izvođač Energoprojekt.

U okviru projekta, gradi se i „BW Galerija“, najveći tržni centar u regionu, koji se će na 300.000 kvadrata, a planirani završetak radova je 2020. godine.

Takođe, u izgradnji su i stambene zgrade „BW Vista“ i „BW Parkview“ – Vista je „stigla“ do 20. sprata, a Parkview do 17. sprata, a završeno je postavljanje šipova za Kulu Beograd, najvišu zgradu u regionu i uskoro bi trebalo da počnu glavni radovi.

Infrastruktura se radi paralelno sa zgradama, pa se zajedno sa prvom zgradom otvara i prva ulica u okviru projekta. Završen je i prvi deo budućeg bulevara.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...