Ukradeno jedino vozilo Doma zdravlja u Goraždevcu

Pre tri dana policija uhapsila organizovanu grupu lopova koji su pljačkali povratnike

323

GORAŽDEVAC – Samo tri dana nakon što je u Peći uhapšena veća organizovana kriminalna grupa osumnjičena za krađe i pljačke Srba povratnika, u Goraždevcu je ukradeno jedino vozilo koje je Dom zdravlja u tom mestu imao na raspolaganju

Na sajtu „Radija Goraždevac“ objavljeno je da je vozilo ukradeno protekle večeri i da se radi o sanitetskom vozilu koje je služilo za transport pacijenata do Kosovske Mitrovice, ali i obilazak povratničkih sredina i monahinja u Manastiru Pećka Patrijaršija.

Navodi se da je kosovska policija izvršila uviđaj i započela istragu.

„Radio Goraždevac“ navodi da je sanitet Doma zdravlja četvrto vozilo koje je ukradeno u Goraždevcu u poslednjih šest meseci, a da je pored njega u poslednje vreme kradena stoka, pokućstvo, alat, motorne testere, kazani za pečenje rakije…

Podseća se da je pre samo tri dana kosovska policija u saopštenju dostavljenom tom radiju navela da je uhapsila organizovanu grupu lopova. Prema saznanjima „Radio Goraždevca“ ta grupa je pljačkala i u povratničkim sredinama, ali i u Goraždevcu.

U saopštenju je navedeno da su u kući osumnjičenih pronađeni i oduzeti materijalni dokazi, stoka i vozila koja su korišćena za činjenje krivičnog dela. Grupa je pljačkala u nekoliko gradova i sela, a u okviru nje je pet lica uhapšeno za organizovanje, dok je troje uhapšeno zbog otkupa ukradenih stvari.

Kosovska policija je navela da je četvorici uhapšenih određen pritvor od mesec dana.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...