Zagrebačke fontane u „kockicama“

Priznanje hrvatskoj fudbalskoj reprezentaciji na izvanrednom uspehu na Svetskom prvenstvu u Zagrebu i Gospiću odato na neobičan način

234

ZAGREB –  U čast reprezentativaca Hrvatske „Vatrenima“, uoči finalne utakmice za svetskog prvaka s Francuzima, zagrebačke fontane obojene su u crveno-bele kvadratiće, potvrdili su u zagrebačkoj Gradskoj upravi.

Svoju fasadu u crveno-bele kvadratiće danas i sutra, kada se „Vatreni“ vraćaju iz Moskve u Zagreb, obojiće i poznati zagrebački hotel Esplanade.

I vojnici „Kravat pukovnije“ javno bodre „Vatrene“ – snimili su video „Čemu služi navijački šal“ , u kojem na originalan način pozdravljaju učesnike finala i pozivaju sve navijače da svoj nacionalni ponos i podršku hrvatskoj reprezentaciji iskažu vezivanjem navijačkog šala kao kravate.

Podršku reprezentaciji dali su i pripadnici Hrvatske gorske službe spasavanja (HGSS) – Gospić koji su niz brdo Zir, čijim podnožjem prolazi autoput Zagreb – Split, spustili napis „Hrvatska“ sa crveno-belim kvadratićima. Natpis je dugačak 27 metara, a širok je četiri metar, rekao je pročelnik HGSS -Gospić Josip Brozičević.

Zir je osamljeno brdo sa stenovitim vrhom u sredini Ličkog polja. Njegova nadmorska visina je 850 metara.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...