Renovirano porodilište u Vršcu

Donirana sredstva utrošena su na zamenu 500 kvadratnih metara podova u porodilištu i Odeljenju neonatologije

266

VRŠAC – Obnovljeni deo porodilišta Opšte bolnice u otvoren je u Vršcu, a ukupna vrednost investicije, obezbeđene u okviru humanitarne akcije Blic fondacije i biznismena Milana Popovića, iznosi oko 24.000 evra.

Donirana sredstva utrošena su na zamenu 500 kvadratnih metara podova u porodilištu i Odeljenju neonatologije.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković zahvalio je Blic fondaciji koja, kako kaže, kroz veliki broj projekata pomaže srpskom zdravstvu i zajedno sa državnim institucijama učestvuje u „lečenju“ našeg zdravstenog sistema.

On je naveo da je Pokrajinska vlada u poslednje dve godine uložila 43 miliona dinara za nabavku opreme za Opštu bolnicu u Vršcu i najavio projekat kompletne rekonstrukcije te bolnice u narednom periodu.

„U toku je izrada idejnog rešenja, a projekat će finansirati Kancelarija za ulaganja Vlade Srbije, Pokrajinska vlada i Opština Vršac. To je još pokazatelj zajedništva vlasti na sva tri nivoa“, istakao je Gojković nakon obilaska obnovljenog dela porodilišta.

Zamenik direktora Opšte bolnice Vršac Valentin Krese rekao je da će nakon renoviranja ruiniranih podova u porodilištu znatno biti poboljšani uslovi za negu trudnica i porodilja, a medicinskom osoblju olakšan posao.

Izvršna direktorka Blic fondacije Ljiljana Knežević istakla je da je obnova porodilišta drugi projekat koji je u poslednjih šest meseci realizovan u Vršcu uz pomoć te fondacije.

„Pre pola godine obnovili smo kompletno Odeljenje ginekologije, a danas smo u porodilištu. Blic fondacija brine o deci i trudi se da im detinjstvo učini što boljim i kvalitetnijim, a samim tim brine i o porodici. Kažu da je majka stub porodice i zato smo mi danas ovde. Uspeli smo da, zahvaljujući gospodinu Milanu Popoviću, za kratko vreme realizujemo ovaj projekat“, rekla je Kneževićeva.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...