„Beograd na vodi“ preuzima hotel „Bristol“

Kompanija "Beograd na vodi" preuzeće upravljanje hotelom "Bristol", a vojna lica koja žive u hotelu ne znaju gde će biti smeštena nakon iseljavanja, piše Insajder

721

BEOGRAD –  Ugovorom o izgradnji Beograda na vodi predviđeno je da kompanija „Beograd na vodi“ posle ulaganja u renoviranje može bez naknade da upravlja nizom objekata u Savskom amfiteatru, navedeno je na sajtu Insajdera.

Pored hotela „Bristol“, ugovor se odnosi i na zgradu Pošte, Geozavod, zgradu Glavne železničke stanice i grupu zgrada u četvrti Savamala.

Zavod Grada Beograda za zaštitu spomenika prošle godine je odobrio kompaniji „Beograd na vodi“ projekat za radove na hotelu „Bristol“. Međutim, do danas nije poznato šta taj projekat predviđa, koliko će koštati rekonstrukcija ni kakva će prava i obaveze imati „Beograd na vodi“ nakon obnove objekta.

Ugovorom o Beogradu na vodi predviđa se da kompanija „Beograd na vodi“ posle ulaganja u renoviranja, može bez naknade da upravlja nizom objekata u Savskom amfiteatru. To znači da će firma „Beograd na vodi“ imati pravo da izdaje ove objekte trećim licima, odnosno da će zarađivati od državne imovine koju koristi besplatno.

U jednom delu hotela „Bristol“, koji je šezdesetih godina prošlog veka dat na korišćenje Ministarstvu odbrane, odnosno Vojnoj ustanovi Dedinje, živi nekoliko desetina porodica vojnih lica raseljenih sa teritorije nekadašnje SFRJ.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je pre nekoliko meseci za Insajder rekao da pitanje hotela Bristol nije u nadležnosti Vojske, odnosno da će o sudbini hotela odlučivati Vlada.

„Mi smo korisnici, a ne vlasnici. Vlada je vlasnik hotela Bristol i kako ona odluči tako će se raditi“, rekao je Vulin.

Stanari hotela „Bristol“ rekli su da oni još nemaju nikakve informacije o tome gde će živeti nakon što „Beograd na vodi“ preuzme „Bristol“.

Izvor Beta Insajder
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...