Narodna stranka zabrinuta za ekonomske interese Beograda

Nikola Jovanović pita Sinišu Malog i Gorana Vesića koliko su Srbija i Beograd uložili u projekat "Beograd na vodi"...

548

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izrazio je danas zabrinutost za ekonomske interese Beograda i Srbije zbog informacije da investitor „Beograda na vodi“ Muhamed Alabar prodaje imovinu u vrednosti od 1,4 milijardi dolara i da su akcije njegove kompanije izgubile 20 odsto vrednosti.

Jovanović je u saopštenju upitao ministra finansija Sinišu Malog i zamenika gradonačelnika Gorana Vesića koliko su Srbija i Beograd uložili u projekat „Beograd na vodi“ i da li je uredjena procena vrednosti 100 hektara savskog amfiteatra, koje je grad preneo u vlasništvo arapskom investitoru.

On je zapitao koliko je Alabar uložio u projekat i koji je to procenat od najavljenih tri milijarde evra stranih investicija, odnosno koliko su Srbija i Beograd zaradili od puštanja u upotrebu dve stambene zgrade, čijem je otvaranju prisustvovao čitav državni vrh.

„Da li je Srbija zbog načina finansiranja ovog projekta dospela na crnu listu država koje peru novac? Da li je tačno da će hotel ‘Bristol’ preći u vlasništvo arapskog investitora? Ko je rušio u Savamali?“, upitao je u Jovanović, koji je i zamenik šefa odborničke grupe „Saveza za Srbiju“ u Skupštini Beograda.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...