Vanredni inspekcijski nadzor u „Hendiju“

Ministarstvo za rad preduzeće sve mere iz svoje nadležnosti, kako bi se trudnicama i porodiljama omogućilo da ostvare svoja prava

230

BEOGRAD – Na inicijativu premijerke Ane Brnabić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević sastao se sa predstavnicama trudnica i porodilja iz firme „Hendi tel“, a nakon toga je naložio da se 19. jula izvrši vanredni inspekcijskih nadzor ove firme radi uvida u dokumentaciju i pronalaska rešenja.

Više od 100 trudnica i porodilja iz firme „Hendi tel“, koja je imala oko 200 poslovnica širom Srbije, već mesec i po ne može da reši svoj status. One su 31. maja kada je firma prestala da radi ostale bez posla, a od 15. juna nijedna od njih ne može da dođe do svojih papira i bar se prijavi na tržište rada i na taj način ostvari pravo na novčanu naknadu.

Na sednici Vlade Srbije, održanoj 17. jula, na kojoj se razgovaralo i o rešavanju statusa zaposlenih trudnica i porodilja iz firme „Hendi tel“, premijerka Brnabić naložila je da se hitno nađe rešenje za njihov status.

Đorđević je rekao da redovno obaveštava predsednicu vlade, koja se nalazi u zvaničnoj poseti Gruziji, o rešavanju problema zaposlenih trudnica i porodilja iz firme „Hendi tel“.

Ðorđević je kontaktirao i ministra finansija Sinišu Malog, kako bi istog dana nadzor izvršila i Poreska uprava.

On je istakao da će Ministarstvo raditi u skladu sa zakonom, kako bi se utvrdio radno pravni status zaposlenih i pronašlo rešenje u najboljem interesu trudnica i porodilja.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...