LDP zahteva hitnu reakciju Maje Gojković zbog vređanja Milojka Pantića u Skupštini

Napad i najprizemnije uvrede predstavljaju narušavanje dostojanstva Skupštine, smatra LDP.

751

Liberalno demokratska partija (LDP) danas je osudila vredjanje novinara Milojka Pantića u Skupštini Srbije, zbog čega zahteva hitnu reakciju predsednice Narodne skupštine i novinarskih udruženja.

„Napad i najprizemnije uvrede koje je narodni poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Marko Atlagić koristio tokom skupštinske rasprave vredjajući novinara Milojka Pantića predstavljaju narušavanje dostojanstva Skupštine i nastavak napada na ljude suprotnog političkog opredeljenja“, navodi se u saopštenju.

LDP je zatražio hitnu reakciju predsednice Skupštine zato što je Atlagić Pantića nazvao „ludakom i bitangom“, na šta niko od ljudi koji vode Skupštinu „nije reagovao“.

„Svedoci smo da je rasprava u Skupštini svedena na primitivni obračun pojedinih poslanika vladajuće većine sa onima koje smatraju za političke protivnike i poslednji je momenat da se spreči rušenje ugleda ove institucije na čijim zasedanjima možete čuti najprostačkije uvrede nedostojne onoga što parlament predstavlja“, navodi se u saopštenju.

LDP navodi da je Atlagić iskoristio svoje vreme za raspravu o amandmanima da napadne gospodina Pantića, „debatujući sa jednim njegovim novinskim člankom“, u kojem je on „izneo svoje mišljenje o trenutnoj vlasti“ i da je Pantić „već nekoliko nedelja meta prljave kampanje koju su započeli tabloidi“.

„Umesto civilizovanog odgovora dobio je brojne uvrede na koje svi ćute, valjda mireći se sa tim da je u javnom životu ove zemlje sve postalo normalno i prihvaćeno“, kazao je LDP.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...