O jedinom legalnom trkalištu za pse u Kini zbog plemenitosti priča ceo svet

Prava demonstracija humanosti, za primer drugima.

645

PEKING – Vlasti u Makau, bivšoj portugalskoj teritoriji, preuzele su danas brigu o više od 500 hrtova nakon što je zatvoren jedini legalni stadion za trke pasa u Makau.

Klađenje na trke pasa na Kanidromu u Makau, tradicija stara više od 50 godina, obustavljena je nakon što je grupa za zaštitu životinja optužila upravu stadiona za loše postupanje prema psima i da je uspavljivala pse koji su bili loši u trkama.

Vlada Makaa saopštila je da će se Kanidrom suočiti sa pravnim posledicama po Aktu o zaštiti prava životinja jer psi nisu premešteni iz skučenog prostora. Vlasti su na imanju stadiona pronašle 533 hrta, od kojih neki imaju kožne i druge bolesti, i pokrenule su pripreme za njihovo zbrinjavanje.

Makao je prošle godine naredio da se Kanidrom izmesti iz centra grada zbog urbanističkog obnavljanja.

Zatvaranje stadiona, koji je najviše poseta imao tokom šezdesetih godina prošlog veka, jedna je od mera kojima Kina pokušava da smanji zavisnost Makaa od kockanja i da smanji broj kockarnica.

Sada se u tom gradu pažnja usmerava ka azijskim turistima koji pripadaju srednjoj klasi.

Kanidrom je vlasništvo milijarderke iz Makaa Andžele Liong. Ona danas nije dala nikakav komentar.

Aktivisti za prava životinja su zabrinuti za sudbinu pasa, od kojih je najveći deo uzgajan u Australiji.

Organizacija za zaštitu životinja PETA pozvala je vlasti u Makau da hrtove prepusti lokalnim grupama za zaštitu životinja koje će ih udomiti.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...