Stepa: Vernici održali liturgiju, a pristalice izgradnje doma zdravlja performans

Kako je ranije najavljeno iz Patrijaršije danas je na gradilištu u naselju Stepa Stepanovića održana liturgija. Mediji ne izveštavaju sa ovog događaja, ali je nekoliko tviteraša objavilo fotografije sa skupa.

695

Istraživač Instituta za fiziku u Beogradu i nekadašnji pomoćnik ministra prosvete dr Milovan Šuvakov retvitovao je fotografiju na kojoj se vide pristalice izgradnje crkve u naselju uz sledeći komentar: „Patrijaršija i lokalni odbor sendvičara pozvali vernike, oblepljene okolne crkve, digli veb sajt nepostojećeg ‘hrama’, doveli popove i kamere. Epilog: došlo 30 ljudi po sendvič/dnevnicu.“

Šuvakov je potom retvitovao i fotografiju na kojoj je na parceli pored gradilišta održan performans stanara koji se zalažu za izgradnju Doma zdravlja.

Na tviteru je objavljen i snimak momka koji je prisustvovao liturgiji i kojem je u jednom trenutku pozlilo, posle čega su mu pristalice izgradnje Doma zdravlja u Stepi ukazale pomoć.

Udruženje stanara naselja „Stepa Stepanović“ juče je u Beogradu reagovalo povodom najave Partijaršije da će danas održati liturgiju na gradilištu tog naselja, da se ne bore protiv vere ili crkve, već protiv kršenja zakonskih normi i odluka nadležnih i ogradilo se od bilo kakvih provokacija na tom događaju.

Iz tog Udruženja napominju da, bez ulaženja u moguće kršenje zakona Patrijaršije zbog organizovanja liturgije, u potpunosti poštuju verska osećanja građana i njihovo pravo da se u zakonom propisanim okvirima, okupljaju i ispovedaju bilo koju veru.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...