Jevtić traži ponovno otvaranje istrage zločina u Starom Grackom

Zatvaranjem istrage "bukvalno još jednom ubijeno 14. nevino stradalih žetelaca, a porodicama nanet još jači udarac"

170

PRIŠTINA – Potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić uputio je danas pismo kosovskim liderima i međunarodnim predstavnicima u Prištini, da na nadležne organe utiču da se ponovo otvori istraga o zločinu u Starom Grackom kod Lipljana.

„U ime pravde, istine, u ime porodica žrtava a ponajviše u ime budučnosti tražim, zahtevam od vas da uložite najveće napore i podržite nas u tome da se počinioci ovog najgnusnijeg zločina pronađu i konačno privedu pravdi kao i da iz Vaše pozicije utičete na nadležne organe da se istraga ponovo otvori“, naveo je Jevtić u pismu upućenom povodom 19. godišnjice tog zločina koja se navršava sutra.

U pismu upućenom predsedniku i premijeru Kosova, predsedniku parlamenta, ministrima pravde i unutrašnjih poslova, kao i ambasadorima Kvinte i šefici misije EU na Kosovu, on je istakao da je prekidom i zatvaranjem istrage „bukvalno još jednom ubijeno 14. nevino stradalih žetelaca, a porodicama nanet još jači udarac“.

„Nije moguće da u vremenu u kome živimo ovakav zločin ostane bez odgovora ko ga je i zašto počinio“, istakao je Jevtić i dodao da porodice ubijenih i dalje čekaju da se zločinci privedu pravdi, da pravda bude dostupna i da istina o zločinu bude otkrivena.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...