Ohrabrujuća vest za teško bolesne: Tretmani novim aparatom uskoro u Srbiji

Nova zgrada Kliničkog centra prostiraće se na 700 kvadrata, a pacijenti će vrlo skup tretman, sa zdravstvenom knjižicom dobiti besplatno

270

Novi Centar za „iks“ nož KCS, čija je izgradnja u toku, počeće sa radom 1. oktobra, najavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

To je aparat koji će tretirati sve tumore u organizmu, osim na glavi, koji su manji od pet centimetara i nalaze se na mestu u telu gde ne mogu da se operišu.

„Do sada su pacijenti morali u inostranstvo, a tretman na tom aparatu koštao je minimum 20.000 evra. Sada će moći to da urade ovde, sa zdravstvenom knjižicom, besplatno“, rekao je Lončar i podsetio da se pored tog centra nalazi i Centar za gama nož.

Ministar je zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću na poseti KCS i podršci unapređenju srpskog zdravstva, kao i na tome što, kako je rekao, ne živi u virtuelnom svetu i što se ljudima u zdravstvu ne obraća preko društvenih mreža, već dolazi u posetu, upoznaje se sa problemima i radi sve što može da pomogne.

Lončar je dodao da je obezbeđeno i 1,6 miliona evra za obnovu Urgentnog centra, navodeći da je crep na zgradi stariji od 60 godina, dok je sama zgrada iz 1903. godine.

Predsednik Vučić je zahvalio ministru Zlatiboru Lončaru, državnom sekretaru dr Vladimiru Ðukiću, kao i direktoru Kliničkog centra Miliki Ašaninu na naporima koje ulažu u unapređenje srpskog zdravstva.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...