Grad obezbedio sredstva za zapošljavanje, tri javna poziva

Gradski sekretarijat za privredu prošle godine obezbedio je 12 miliona dinara za zapošljavanje, a ove godine taj iznos je i uvećan

245

To zaposlenje će se realizovati kroz Sporazum o realizaciji programa zapošljavanja za 2018. godinu koji su potpisali sekretar za privredu Milinko Veličković i direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) za grad Beograd Dobrosav Marić.

Veličković je podsetio da četvrtu godinu zaredom resorni sekretarijat potpisuje ovaj sporazum sa filijalom NSZ za grad Beograd i da je prošle godine za izdvojio 12 miliona dinara, a da je zaposlena 141 osoba.

„Ove godine smo izdvojili 15 miliona dinara, blizu toj sumi i NSZ i očekujemo da zaposlimo 170 osoba koje su na evidenciji NSZ“, najavio je Veličković.

On je istakao da se u okviru ovog projekta realizuju tri javna poziva kao što je konkurs za sprovođenje i organizovanje javnih radova, koji se odnosi na osobe mlađe od 30 godina i koji su primaoci socijalne pomoći.

Takođe, u okviru projekta se organizuje javni poziv za samozapošljavanje lica sa spiska NSZ, kao i javni poziv za pomoć poslodavcima za zaposlenje nezaposlenih osoba iz kategorije teže zapošljivih.

Veličković je ukazao da je Grad Beograd ove godine iz budžeta izdvojio 20 miliona dinara za razvoj privrede i otvaranje novih radnih mesta.

Marić je dodao da NSZ svake godine raspisuje javne pozive za sufinansiranje projekata za smanjenje nezaposlenosti, i u te svrhe udružuju od 45 do 50 odsto sredstava sa opštinama ili gradovima.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...