Priznanja Srbiji za sprovedene reforme

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, u nastavku posete Vašingtonu, razgovarala je danas sa predsednikom Svetske banke i ministrom finansija SAD

174

Tema tih razgovora bio je napredak Srbije u sprovođenju strukturalnih i ekonomskih reformi.

Sa predsednikom Svetske banke Džim Jong Kimom, Ana Brnabić je razgovarala o napretku Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji i nastavku ekonomskih i strukturnih reformi u cilju postizanja održivog ekonomskog razvoja.

Srbija je zahvalna Svetskoj banci na dosadašnjoj podršci, pre svega u oblasti energetike, zdravstva, obrazovanja, infrastrukture, reformi javnog sektora, razvoju finansijskog i sektora malih i srednjih preduzeća, istakla je Brnabić, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predsednik Svetske banke Džim Jong Kim preneo je na sastanku svoje utiske o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao pravom vizionaru i strateškom lideru u celom regionu, koji je imao hrabrosti da započne ozbiljne reforme.

U srdačnom i otvorenom razgovoru sa ministrom finansija Sjedinjenih Američkih Država Stivenom Mnučinom, razgovaralo se o unapređenju sveukupnih odnosa Srbije i SAD.

Na sastanku je istaknuto da su Sjedinjene Države jedan od najvećih stranih investitora u Srbiji. Američke kompanije zapošljavaju oko 17.000 ljudi.

Sagovornici su se složili da Srbija i SAD imaju snažne istorijske veze, što potvrđuje i to da se upravo danas obeležava veliki jubilej, 100 godina od podizanja srpske zastave ispred Bele kuće.

Brnabić i Mnučin su se složili da dve zemlje zajednički treba da rade na osnaživanju sveukupnih bilateralnih odnosa.

Predsednica Vlade Srbije ponovo je pozvala Mnučina da poseti Srbiju. Ministar finansija SAD rekao je da bi voleo da sledeće godine poseti našu zemlju, navodi se u saopštenju.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...