U pritvoru zbog malverzacija sa školarinama

Za ostalih pet osumnjičenih koji su u ponedeljak bili uhapšeni tužilaštvo nije tražilo pritvor, pa će se oni braniti sa slobode 

306

BEOGRAD – Viši sud u Beogradu odredio je večeras pritvor do 30 dana prema S. T. zaposlenom u Službi za studentska pitanja na beogradskom Građevinskom fakultetu, koji se osumnjiči da je sa saradnicima malverzacijama sa školarinom oštetio taj fakultet za više od 16 miliona dinara.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, na predlog javnog tužioca, odredio pritvor prema S.T. zbog opasnosti da će boravkom na slobodi uticati na predložene svedoke.

Pred Višim javnim tuzilastvom u toku je istraga protiv S.T. zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, a protiv još šest okrivljenih M.S, A.J, D.J, B.M, N.M i Lj.M zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju.

Policija je juče saopštila da je T.S. studente dovodio u zabludu da će njihova dugovanja za školarinu biti izmirena ukoliko njemu plate polovinu iznosa stvarnog duga.

„Na taj način T.S. je od studenata primio oko 1.100.000 dinara”, naveo je MUP.

Osumnjičeni M.S., B.M., N.M, D.J., A.M. i još jedna osoba za kojom je raspisana potraga, sumnjiče se da su po prethodnom dogovoru sa T.S., predlagali studentima da svoje dospele obaveze prema fakultetu izmire tako što će deo duga predati njima u gotovini, što bi T.S. evidentirao kao uplatu celokupnog iznosa.

Sumnja se da su oni od studenata uzeli 622.500 dinara, koje su potom predali osumnjičenom T.S., piše u saopštenju policije.

Sumnja se da je T.S. oštetio je Građevinski fakultet za 16.790.366 dinara, a sebi pribavio imovinsku korist u iznosu više od 1.700.000 dinara.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...