Zaplenjeno oružje iz vremena nacizma

Muškarac iz istočne Nemačke uhvaćen je sa veliki broj komada oružja iz Drugog svetskog rata koje je nameravao da prodaje

250

Nemačka policija saopštila je danas da je zaplenila oko 100 pušaka, više od desetak granata i drugu municiju iz nacističkog perioda, od Nemca koji je osumnjičen za kršenje zakona o oružju jer je planirao da to oružje očisti i proda ga.

Policija je saopštila da je osumnjičeni muškarac, čije ime nije navedeno, a koji je poreklom iz istočnonemačkog grada Škopau, najverovatnije pronašao oružje – koje je većinom zarđalo i prekriveno prljavštinom – koristeći detektor za metal, prenosi Rojters.

Policija je zaustavila muškarca, koji je vozio mali kamion, u blizini grada Bojna.

Pretragom vozila i njegove kuće otkriven je veliki broj komada oružja koje datira iz Drugog svetskog rata, kao i pištolj za koji je potrebna dozvola.

Osumnjičeni je pušten na slobodu u konsultaciji sa lokalnim tužiocima, ali se suočava sa potencijalnim optužbama za kršenje strogih nemačkih zakona o posedovanju oružja.

Zvaničnici, za sada, nisu komentarisali kada i da li će on biti optužen.

Zvaničnik lokalne policije rekao je da je reč o nemačkom državljaninu, ali nije izneo više detalja u vezi sa ovim slučajem.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...