Narko kartel ucenio glavu policijskog psa na 70.000 dolara

Policijski pas Sombra, koja je otkrila rekordu količinu narkotika u Kolumbiji, premeštena je iz bezbednosnih razloga

238

Taj potez učinjen je nakon što je narko-kartel Urabenjos ucenio njenu glavu na 70.000 američkih dolara.

Kako navodi Bi-Bi-Si, obaveštajni izvori upozorili su da je Urabenjos ucenio glavu šestogodišnje ženke nemačkog ovčara, nakon što je ona pronašla skoro 10 tona kokaina te bande.

Urabenjos se smatra najmoćnijom kriminalnom organizacijom u Kolumbiji, te je Sombra premeštena iz sedišta delovanja bande na aerodrom u Bogoti.

Naime, smatra se da je za nju bezbednije da „radi“ na međunarodnom aerodromu jer se nalazi izvan glavnog područja uticaja te bande.

Sombra je bila raspoređena u lukama na atlantskoj obali, uključujući grad Turbo, iz kojeg se tone kokaina isporučuju gliserom, a ponekad i podmornicama u srednju Ameriku i SAD.

Sombra je nanjušila 5,3 tone kokaina u Turbou, a nedavno je pronašla još četiri tone kokaina, koji je bio skriven u auto-delovima za izvoz.

Najveći deo trgovine drogom kontroliše Urabenjos, a šef te bande Dairo Antonio Usuga jedan je od najtraženijih muškaraca u Kolumbiji, napominje Bi-Bi-Si.

Dodaje se i da nije neuobičajeno da Urabenjos nudi novac „kako bi se otarasio onih koji mu stoje na putu“, ali da značajno veća suma koju je ponudio za ubistvo Sombre ukazuje na finansijske gubitke koju je banda pretrpela zbog njenog „osetljivog nosa“.

Sombra, čije ime u prevodu znači Senka, „radi“ za policiju za borbi protiv narkotika otkako je bila štene, a zaslužna je za hapšenje 245 osumnjičenih trgovaca drogom.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...