Sužen izbor za Đukićevog naslednika, ko bi bio najbolje rešenje? Navijači izneli svoje želje…

Nema mnogo vremena za razmišljanje, hoće li uprava Partizana danas da ''preseče''?

929

Partizan je sinoć nekako uspeo da savlada Trakai i obezbedi minimalnu prednost pred revanš u Litvaniji, ali gotovo da je bilo nemoguće naći navijača koji je bio zadovoljan onim što su crno-beli pokazali na terenu.

Sa tribina je i na početku, i na poluvremenu, i po završetku utakmice odjekivalo “Đukiću, odlazi“, a ni uprava nije bila pošteđena prozivki.

Jasan nagoveštaj da bi do Đukićeve smene moglo veoma brzo da dođe, dao je sinoć posle meča i Željko Pantić, autor “Partizanovog vesnika“ na klupskoj televiziji, a u toku dana iščekujemo nove informacije.

Kako rekosmo, vremena nema mnogo, Partizan već za vikend opet putuje u Surdulicu, ovoga puta igraće protiv Dinama iz Vranja, a potom narednog četvrtka igra se revanš u Litvaniji, za plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Znate već da je Đukić i tokom prethodne sezone bio u više navrata pred smenom, ali je “preživljavao“ zahvaljujući plasmanu u “evropsko proleće“.

Međutim, kada se očekivao napredak u igri, na početku nove sezone crno-beli opet igraju jalovo, bezidejno, teško dolaze do golova, a lako ih primaju, kao što je to bio slučaj u Surdulici.

Neko će sad reći, “Partizan je odigrao četiri utakmice u novoj sezoni i primio samo jedan gol, uz ukupno sedam datih“, ali evidentno je da se crno-beli muče na terenu i teško je očekivati da bi moglo nešto bitnije da se promeni u narednim mečevima.

U odnosu na ranije najave promene na klupi Partizana, jasno je da je ovoga puta izbor potencijalnih opcija značajno sužen.

Treneri koji su bili u prvom planu kao mogući Đukićevi naslednici, u međuvremenu su pronašli angažmane – Vlada Ivić u Makabiju iz Tel Aviva, a Ilija Stolica u ljubljanskoj Olimpiji.

Takođe, dugogodišnja želja navijača, Aleksandar Stanojević, otišao je u Saudijsku Arabiju…

Vlada Vermezović je slobodan, ali se nije proslavio u Crnoj Gori tokom proleća.

Ipak, u Crnoj Gori ima još velikih Partizanovaca, a tamo je i dugogodišnji, trofejni trener crno-belih Ljubiša Tumbaković, na klupi reprezentacije Crne Gore, gde mu je pomoćnik Zoran ‘Bata’ Mirković.

Oni treba da započnu novi kvalifikacioni ciklus sa “Sokolovima“, ali teško da bi se baš oglušili na pozive iz Humske, ukoliko ih bude bilo ovih dana.

Mirković je ranije takođe pominjan kao potencijalna, ali i realnija opcija od Tumbakovića.

Ima li još opcija?

Naravno, ali možda nešto više u Sloveniji, nego u Srbiji.

Nekadašnji defanzivci Partizana, Srećko Katanec i Darko Milanič su se i ranije pominjali, ali nije bilo konkretnijih poteza iz Humske po tom pitanju.

Navijači bi želeli eventualno i Matijaža Keka iz Rijeke, ali teško je očekivati da bi se on odlučio na promenu sredine pred sam početak sezone u Hrvatskoj.

Videćemo šta će odlučiti uprava Partizana, tokom dana očekujemo više konkretnijih informacija, a u prilogu pogledajte još neke od predloga navijača koji su se pojavili na društvenim mrežama.

Pročitajte sve o sportu na portalu sportske.net!

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...