Nemate diplomu, odlično!

Novi trend u Americi

195

Svi koji traže posao a nemaju kvalifikacije, sada imaju bolje šanse – bar u Sjedinjenim Američkim Državama, gde sve više kompanija prestaje da razmatra biografije.

Poslodavci koji hitno traže radnike počeli su da isprobavaju nove metode, a koje podrazumevaju i to da budućem zaposlenom nisu potrebne diplome ili iskustvo.

Prema novom trendu, poslodavci iz raznih oblasti širom SAD sada olabavljuju kvalifikacije potrebne da bi se dobilo radno mesto. To znači da se vrata ne zatvaraju automatski ispred radnika bez diploma ili iskustva u određenom polju.

„Kandidati danas imaju toliko mnogo opcija. Ako kompanija traži diplomu, dva kruga razgovora i test određenih veština, kandidati koji to ne poseduju mogu otići niže niz ulicu do drugog poslodavca koji će im tog dana dati ponudu“, kažu iz “Adeko grupe”.

Prijave na popularne poslove koji su tražili diplomu opale su sa 32 odsto iz 2017. na 30% u prvoj polovini 2018, dok su pozicije koje traže tri ili više godina iskustva pale za 23 odsto, sa 29% iz 2012. T

ako oni sa diplomom srednje škole u SAD sada imaju bolje šanse da postanu menadžeri u banci, dok “Intel” i “GitHub” unajmljuju samouke programere.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...