Besplatni pregledi za penzionere u vojnim bolnicama

Besplatni sistematski specijalistički pregledi prilagođeni ciljnoj grupi osim laboratorijskih analiza uključivali su preglede lekara opšte prakse, interniste, kardiologa, urologa, neurologa, oftalmologa, ORL, fizijatra i dermatologa.

327

BEOGRAD  – Povodom Dana sanitetske službe – 30. jula, Uprava za vojno zdravstvo organizovala je ove nedelje besplatne sistematske preglede za vojne penzionere u Vojnim bolnicama u Nišu i Novom Sadu i Vojnomedicinskom centru Karaburma.

Tokom petodnevne akcije pregledano je više od 250 penzionera.

Prema rečima načelnika Uprave za vojno zdravstvo pukovnika dr sci. med. Uglješe Jovičića, specijalistički sistematski pregledi održani su radi podsećanja velikog broja penzionisanih vojnih lica na redovnu kontrolu zdravlja.

Akcijom organizovanom preko udruženja i podružnica vojnih penzionera u Nišu, Novom Sadu i Beogradu, hteli smo da penzionisanim vojnim licima poručimo da su nam jednako važni kao i aktivna profesionalna vojna lica kojima su ove vrste pregleda obavezne, rekao je pukovnik Jovičić, navedeno je u saopštenju.

Preko Udruženja vojnih penzionera Srbije na sistematski pregled u VMC Karaburma javio se potpukovnik u penziji Milašin Mladenić koji je veoma zadovoljan organizacijom, počev od laboratorije pa do specijalističkih kabineta.

Iako preko nadležnih sanitetskih odeljenja redovno odlazim na kontrole, ovo je izvanredan način da proverim zdravstveno stanje. Dobro je što današnji pregled uključuje i lekare specijaliste, jer kod njih ne bih otišao s obzirom na to da nemam takvih vrsta tegoba, istakao je Mladenić.

Besplatni sistematski specijalistički pregledi prilagođeni ciljnoj grupi osim laboratorijskih analiza uključivali su preglede lekara opšte prakse, interniste, kardiologa, urologa, neurologa, oftalmologa, ORL, fizijatra i dermatologa, a u skladu s prijavljenim grupama pacijenata organizovani su i urološki pregledi.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...