Vučić otvoreno s patrijarhom, razgovarali o svemu

Predsednik Vučić se sastao s patrijarhom Irinejem

14.393

BEOGRAD – Rekao sam patrijarhu otvoreno sve što mislim, i o Kosovu i Metohiji, i o drugim pitanjima, i ja sam od njega čuo sve što on misli i što misli SPC, rekao je predsednik Aleksandar Vučić posle sastanka sa patrijarhom Irinejem.

Vučić je izjavio kako je zadovoljan što ga je patrijarh saslušao. Precizirao je da su razgovarali o položaju Srba na Kosovu i Metohiji, srpskog naroda u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, kao i o posledicama zločina ubijanja i proterivanja u akciji Oluja pre 23 godine.

Patrijarh i predsednik su razgovarali i o katastrofalnim demografskim kretanjima i neophodnosti preduzimanja ozbiljnih i odgovornih mera za opstanak srpskog naroda.

Vučić je patrijarha upoznao i sa sadržinom razgovora u Briselu.

Predsednik je naveo da je proteklih dana zabeleženo snažno, višeslojno agenturno delovanje, zbog čega je Srbija dovedena u situaciju da se brani od tračeva.

„I sad bi trebalo da budemo srećni? Trebalo bi da budemo sreći da se nešto dogodilo – formiranje ZSO, a ne što nas danas nisu pobili. Prethodnih dana imali smo delovanje iz raznih centara moći kako se nešto stašno kuva, kako su strašni zločinci iz Beograda sa nešto malo manjim zločincima u Prištini nešto spremaju…Taj ko to kaže mora biti ne samo zlonameran, nego težak bolesnik“, kaže on.

Ponovio je da je Srbija međutim uspela u tome da se sačuva svaki život.

„A onda vas optužuju da se dogovarate sa Prištinom da ubijate Srbe kako biste ostvarili svoje političke ciljeve. Nema tog lekara koji može da vam pomogne. Svoju zemlju optužujete da je zločinačka i da će da ubija svoje ljude. Gde se to desilo – nikada i nigde“, primetio je Vučić.

Ali, kako je rekao, bilo je važno da se izađe sa svim tim kako Srbi ništa ne bi mogli da traže.

„Zato sam molio Srbe na KiM da ne preduzimaju ništa, da izdrže još nekoliko dana da se vidi šta ta mreža radi“, rekao je Vučić.

„Šta je to država Srbija organizovala, šta je to loše uradila, šta su Srbi loše uradili? Osim što bismo mi želeli da ne budu svi Kosovari nego i Srbi i da, koliko je to moguće, pripadaju srpkoj državi. I u tome je moj greh i greh srpske države. Zato nam te pridike drže oni koju svoju državnost promenili u kosovarsku“, zaključio je Vučić.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...