Poruka Srbiji i Hrvatskoj: Ne veličajte ratove, rešavajte probleme

Poručujemo svim vlastima u bivšoj SFRJ - rešavajte probleme gradjana. Otvarajte nova radna mesta. Zadržite mlade u zemlji. Gledajte u budućnost, a ne u prošlost

217

NOVI SAD – Potpredsednik Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton poručio je danas vlastima u Srbiji, i u Hrvatskoj, da treba da počnu da rešavaju probleme gradjana, a ne da gledaju u prošlost i veličaju ratove.

Marton je povodom godišnjice hrvatske oružane opercije “Oluja” poručio u pisanoj izjavi da “nema pobednika kada život izgubi i strada makar jedan jedini čovek”.

“Iz godine u godinu, ali i iz dana u dan, slušamo nacionalističke elite kako i dalje govore o ratovima, pobedama, porazima. Umesto o budućnosti, govori se o prošlosti”, ocenio je Marton.

Dodao je da se vlasti u Hrvatskoj i Srbiji “hvale novim avionima, raketama i tenkovima”, kao da je to nešto od čega će gradjani moći da plate račune, školuju decu ili da se leče.

LSV dodaje da su ratovi, koji su se devedesetih godina dogodili na prostoru bivše Jugoslavije “zločin koji se nije smeo dogoditi”.

“Poručujemo svim vlastima u bivšoj SFRJ – rešavajte probleme gradjana. Otvarajte nova radna mesta. Zadržite mlade u zemlji. Osavremenite sistem zaštite od prirodnih nepogoda. Gledajte u budućnost, a ne u prošlost”, dodaje se u pisanoj izjavi podpredsednika Martona.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...