SNP osudio prisustvo zvaničnika Crne Gore u Kninu

221

PODGORICA – Crnogorska Socijalistička narodna partija (SNP) najoštrije osuđuje prisustvo predstavnika zvanične Crne Gore pukovnika Ivana Mašulovića na obeležavanju godišnjice hrvatske akcije „Oluja“ u Kninu.

„Imamo pukovnika crnogorske vojske koji ide na proslavu progona 250.000 Srba sa svojih vekovnih ognjišta, bez znanja Skupštine i naroda. Sramno i za svaku osudu. Konsekvence se nakon ovoga moraju podneti. I one moraju obuhvatiti svakog sa čijim je znanjem to urađeno“, ocenjuje SNP, prenosi CdM.me.

Stranka navodi da ćutanje Vlade i Ministarstva odbrane jasno potvrđuje da su krivi stoprocentno i da za ovakav neodgovorni čin nema opravdanja.

„Slaviti progon 250 hiljada srpskih civila i to u gradu iz koga je proterano sve stanovništvo i to pod očiglednim nacističkim obeležjima iz Drugog svetskog rata, može samo onaj ko je u svojoj bahatosti izgubio kompas i koji više nema osećaj realnosti“, navodi se u saopštenju.

Stranka je podsetila i da se u Crnoj Gori još nalaze brojne izbeglice iz Hrvatske i drugih ratom zahvaćenih područja bivše Jugoslavije, koji i danas trpe posledice “Oluje”.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...