Ovako deca sa KiM uživaju na moru (FOTO)

Osnivač francuske humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo i Metohiju" Arno Gujon sedmi put je organizovao letovanje za decu sa KiM, zajedno sa eparhijom raško-prizrenskom

224

On kaže da 42 dece uživa u moru i druženju u Tivtu i da je „najlepše dati im ono što im nedostaje“.

„Ovde uživamo, deca su presrećna… Pre nekoliko dana su upoznali more i čari kupanja, neki od njih su i proplivali. Ta dečija radost me ispunjava, kao i svakoga od nas. Mislim da je najlepše kad možemo da damo deci ono što im nedostaje, a to je sigurnost, bezbednost, opuštenost“, rekao je Gujon za RTV Gračanica.

Ta deca su sada, kaže, kao i sva druga deca Evrope – na letovanju.

Foto: Twitter / Arno Gujon

Ove godine, navodi Gujon, kao i prethodnih, 42 dece je doputovalo u Tivat, a dolaze iz različitih sela iz Kosovskog pomoravlja i iz centralnog Kosova.

„Deca su lepo vaspitana, mirna, slušaju, i nikada u ovih sedam godina nijedan problem nismo imali. Svi zaposleni u hotelu obožavaju našu grupu i našu decu“, ističe Gujon.

Kako navodi, pored toga što se svakodnevno kupaju i sunčaju, deca imaju i likovne i sportske aktivnosti, te na taj način mogu da se takmiče, da se bolje upoznaju i druže.

„Važno je da upoznaju decu iz drugih sela i enklava, da se na taj način socijalizuju, što je veoma bitno za njihov razvoj“, ukazuje on.

U hotelu su za njih organizovali obilazak Boke Kotorske brodom, a imali su i izlet u prelepi rezervat Grahovo, što su, kaže Gujon, organizovali meštani Tivta koji su prepoznali njihovu grupu i izrazili želju da i sami učestvuju u njihovom letovanju.

Gujon najavljuje da će početkom septembra ponovo doći u Gračanicu i na KiM.

Deca na moru borave od 3. do 10. avgusta, a organizovane su im i ekskurzije i odlazak u manastir Ostrog.

Foto: Twitter / Arno Gujon
Foto: Twitter / Arno Gujon
Foto: Twitter / Arno Gujon
Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...