Selaković: Mogli ste čuti ono što se do sada nije moglo čuti

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković obratio se danas na sastanku u Kosovskoj Mitrovici predstavnicima Srpske liste

244

On je istakao da je borba za južnu pokrajinu borba za Srbe na KiM i poručio da ko god priča nešto drugo – laže ih.

Selaković je, podsetivši na jučerašnje obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kazao da su mogli čuti ono što se do sada nije moglo čuti, a to je racionalan pristup rešavanju problema i čvrst stav da nema dogovora u kojem se jedna strana unižava, a druga uzvisuje.

Naveo je da je Vučić juče pomenuo sve što je Kancelarija za KiM uradila od 2012. godine i dodao da bi to trebalo da pokuša da uradi bilo ko ko je pre 2012. godine imao zadatak da vodi računa o Srbima na KiM.

„Pričali su vam da ste otpisani, da nema ništa od Srba na KiM, a onda ste, od 2012. godine, videli da je manje priče, ali dela više. Naša situacija nije laka i vi to dobro znate, vi koji ste naš najbolji argument za borbu za KiM, vi bez kojih niko ne bi imao šta da priča i radi povodom KiM. Ta situacija je u nekim aspektima makar malo bolja danas, kada je Srbija uspela da podigne ugled u svetu“, kazao je Selaković.

Podsetivši da je više od 1930 dana prošlo od kako Albanci sa KiM nisu ispunili obavezu i formirali zajednicu srpskih opština, Selaković je kazao da je Srbija time što je sve ispunila pokazala da joj je stalo do mira, rešenja i koliko je ozbiljna i odgovorna.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...