Selaković rekao Srbima kome spokojno mogu verovati

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković upitao je danas "kako se odjednom desilo da su na istoj strani i predstavnici ojađene srpske opozicije, deo Crkve, ali i jedna Nataša Kandić, Sonja Biserko"

276

On je na sastanku u Kosovskoj Mitrovici sa predstavnicima Srpske liste dodao da svi oni zajedno ubeđuju u jednu stvar, a to je da je bolje da celo KiM bude takozvano nezavisno albansko Kosovo, da se u to ne dira.

Selaković je pitao i treba li svi da idemo tim putem i da čekamo da nas u mestima na KiM, gde Srba ima po troje-četvoro, do onih mesta gde nas ima u hiljadama, nestajemo ili treba da čuvamo ono što čuva Srbiju, a to su ljudi.

On je apelovao na strpljenje Srba sa KiM, primetivši da, kako nisu uspeli da ponize i unize Marka Ðurića u martu, to ne mogu da učine nikome ni u sali gde je ovaj današnji sastanak održan, ni u Lebanu, Gračanici.

„Nemamo pravo da odustanemo, ali nemamo pravo da srljamo i da ne pokušamo sve što možemo da očuvamo mir“, istakao je Selaković.

On je dodao da se neko ko danas ima 19 godina i živi na KiM i pripada srpskom narodu, ne seća vremena kada je ovde bila srpska policija i vojska.

„To su danas odrasli mladi ljudi, koji imaju biračko pravo, koji do tog vremena dosežu samo kroz priče. Oni ne znaju ono što znamo mi, ali su rešeni da ostanu, sačuvaju svoje ime i identitet. Svakoga dana mi koji smo u sistemu vlasti treba da mislimo na te ljude, jer su oni budućnost, njima ćemo Srbiju približiti samo onoliko koliko je mi nosimo. A ako to želimo, treba nam mudrosti i strpljenja“, naveo je Selaković.

On je srpskom narodu poručio da danas, kao nikada ranije, imaju državni vrh, na čelu sa predsednikom Vučićem, kojima mogu spokojno verovati.

Istakao je da ne treba nasedati na provokacije i destabilizovati ono što je do sada uspelo da se uradi i dodao da nije bilo predsednika Vučića, ni to ne bi uspeli da urade.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...