U poseti Srbiji kineska delegacija radi realizacije dogovorenih projekata

235

Predsednik Nacionalnog saveta Srbije za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa predstavnicima provincije Fuđien o širenju saradnje Srbije i Kine.

Nikolić je rekao da su ekonomski i politički odnosi Srbije sa Kinom veoma dobri i izrazio očekivanje da će privredna saradnja u narednom periodu napredovati još snažnije, saopšteno je posle sastanka u Beogradu.

Naveo je da se početna saradnja Srbije i Kine odnosila na velike infrastrukturne objekte, ali da je potrebno da jača u oblasti turizma, poljoprivrede, energetike, sporta i kulture, a pre svega u zajedničkim projektima.

„Srbija je zemlja sa kojom Kina razvija ekonomske odnose zasnovane na poštovanju prijateljstva, kulturnih, istorijskih i tradicionalnih vrednosti“, naglasio je Nikolić.

Istakao je da je Srbija zadovoljna radom kineskih firmi koje posluju u Srbiji i ocenio da privrednoj saradnji dve zemlje može doprineti Kineska banka koja podržava razvojne projekte u Srbiji.

Kinesku delegaciju predvodio je član Stalnog komiteta Komunističke partije Kine provincije Fuđien, Liang Djianjong, koji je rekao da je „prijateljstvo Srbije i Kine večito“ i da saradnja dve države ima prosperitet u oblasti energetike i proizvodnje.

On je kazao da je cilj posete realizacija projekata koje su dogovorili predsednik Kine Si Điping i Tomislav Nikolić i projekti vezani za inicijativu „Jedan pojas, jedan put“.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...