Zakon o pravima boraca uskoro u Skupštini

284

BEOGRAD – Predlog zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica trebalo bi da Skupštini Srbije bude dostavljen do kraja ove godine, najavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević.

„Prava boraca, predviđena novim zakonom, ne smeju biti manja nego do sada, već je potrebno obezbediti uslove i za ostvarivanje njihovih većih prava“, rekao je Đorđević.

On je na prvom sastanku Radne grupe za izradu Nacrta zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica istakao da je pitanje odnosa prema ljudima na koje će se odnositi ti propisi pitanje odnosa u jednom društvu.

Radnu grupu je formiralo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Đorđević je istakao da radna grupa mora biti efikasna i da će njegovo ministarstvo posvećeno raditi kako bi se rešili problemi u oblastima odnosa prava i obaveza države prema boracima, vojnim invalidima, civilnim invalidima rata i članovima njihovih porodica.

Predsednik radne grupe biće državni sekretar u ministarstvu Negovan Stanković, koji će zajedno sa savetnikom ministra za boračka pitanja Sašom Dujovićem koordinirati aktivnostima na izradi novog zakona.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...