Bivši saradnici Trampovog štaba savetuju Dodika

Oni su bliski prijatelji i saradnici bivšeg menadžera Trampovog štaba

221

BEOGRAD – Bivši saradnici u predizbornom štabu američkog predsednika Donalda Trampa savetovaće u naredna tri meseca Savez nezavisnih socijaldemokrata predsednika Republiske Srpske Milorada Dodika.

Džejson Ozborn i Majkl Rubin, bliski prijatelji i saradnici bivšeg menadžera Trampovog štaba Korija Levandovskog prijavili su Ministarstvu pravde SAD da će pružati lobističke usluge preko svoje kompanije Tvin roks global (Twin Rocks Global). Za to bi navodno trebalo da dobiju 10.000 dolara naredna tri meseca, javio je Njuzvik.

Kompanija kojom upravljaju Ozborn i Rubin registrovana je na adresi na Kapitol Hilu, u kući u kojoj živi Levandovski. U opisu kompanije navedeno je da će pružati „strateško usmeravanje i savetovanje u vezi s državnim poslovima i odnosima s javnošću u SAD“.

Radio Slobodna Evropa prenosi da se rezultat angažmana mogao videti tokom posete premijerke Republike Srpske Željke Cvijanović Vašingtonu.

Cvijanović se tada se uz pomoć Ozborna i Rubina sastala sa senatorom Rodžerom Vikerom i republikanskim kongresmenom Dejnom Rorabaherom koji neretko podržava etničke grupe koje traže nezavisnost i koji je poznat po simpatijama prema Rusiji.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...