Direktor aerodroma podneo ostavku!

808

Direktor niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ Vladica Đurđanović podneo je danas neopozivu ostavku na funkciju.

U saoštenju Đurđanović je istakao da će, nakon predaje državi Javnog preduzeća „Aerodrom Niš“, vrlo brzo biti promenjen dosadašnji model poslovanja i vraćen 10 godina unazad, iako je u potpunosti u skladu sa trendovima u vazduhoplovnoj industriji.

Dodao je da u tim uslovima njemu „ne preostaje ništa drugo nego da se i pored vanserijskih rezultata povuče i ne učestvuje u onome što sledi“.

„Potpuno je iracionalno da preduzeće koje je jedva stalo na noge posle 30 godina postojanja, napušta dokazano uspešni model i prelazi na državne subvencije“, naveo je Djurdjanović.

On je podsetio da je Gradsko veće Niša pre više od dva meseca donelo odluku o njegovoj smeni ali da taj predlog nije stigao Skupštinu na izjašnjavanje zbog očigledno protivzakonitog osnova po kome je predlog i usvojen.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i gradonačelnik Niša potpisali su danas u Beogradu ugovor o prenosu osnivačkih prava u javnom preduzeću „Aerodrom Niš“, kojim država preuzima upravljanje niškim aerodromom.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...