Gradski odbor DSS odlučio: Ostajemo u koaliciji

Istakli su da su oduvek imali odgovoran odnos prema koalicionim partnerima

440

ČAČAK – Gradski odbor Demokratske stranke Srbije u Čačku odbacio je danas odluku Predsedništva te stranke da istupi iz lokalnih koalicija sa Srpskom naprednom strankom. Time je jednoglasno odlučio da ostaje u lokalnoj vlasti.

„Ono što nas je do sada uvek karakterisalo, jeste odgovoran odnos prema koalicionim partnerima sa kojima smo postigli sporazum, građanima koji su nam ukazali poverenje i dužnostima za koje smo preuzeli odgovornost. Tako je uvek bilo, tako je ovoga puta i tako će uvek biti“, piše u saopštenju.

Čačanski DSS je naveo u saopštenju da su preuzeli deo odgovornosti za vršenje vlasti kada su, uz saglasnost Predsedništva DSS-a, potpisali koalicioni sporazum sa SNS-om 2016. godine.

DSS je u Čačku na lokalnim izborima 2016. godine nastupila u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i Jedinstvenom Srbijom. Ta koalicija je osvojila pet odborničkih mandata u Skupštini Čačka. DSS je po koalicionom sporazumu dobila jedan odbornički mandat, mesto sekretara Skupštine, pomoćnika gradonačelnika i rukovođenje Apotekarskom ustanovom u Čačku.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...