Hondina ikona “Super Cub” se vratila i ovaj put je električna!

Kompanija “Shanghai Customs” počela proizvodnju “eCub2”

142

Hondin “Super Cub” je legendaran retro motor, koji je u kontinuiranoj proizvodnji od 1958-e godine, sa preko 100 miliona proizvedenih jedinica drži rekord kao motorno vozilo koje se najviše proizvodilo u istoriji.

Kompanija Honda već desetak godina najavljuje električnu verziju “Super Cub”(Super mališana), ali nikako da to obećanje i ostvari.

Ali jedna kompanija „Shanghai Customs” ne čeka Hondu, već je započela proizvodnju električne verzije Hondinog “Super Cub”-a.

photo.www.theverge.com

Da bi napravila “eCub”, kompanija prerađuje nove Hondine “Super Cub”-ove, tako što skine motor i rezervoar za benzin i postavi električni motor i bateriju od 1000 W.
Dodatni prostor, koji nastane skidanjem motora i rezervoara, koristi se za litijum-jon Panasonic bateriju, koja se uvlači ispod sedišta. Baterija je prenosiva i lako se skida sa “eCub”-a prilikom punjenja .

photo;www.theverge.com

Kompanija “Shanghai Customs”  je započela proizvodnju “eCub”-ova pre dve godine, sa motorom i baterijom od 2000 W i maksimalnom brzinom od 80 km/h. Kompanija je nedavno najavila drugu platformu, poznatu kao “eCub2”, koja je više namenjena gradskoj vožnji.

Novi “eCub2 je tako dizajniran da nema instrument tablu, umesto nje možete povezati svoj pametni telefon.

Ovako montiran pametrni telefon omogućava pregled svih relevantnih podataka o vožnji direktno na ekranu. Žice na “eCub2” su vešto sakrivene, kako ne bi narušile retro izgled motora.

Autonomija baterije “eCub2” je 40km, maksimalna brzina je 45km/h, sa težinom vozača od 80kg.

photo.www.theverge.com

Izvor Techbrif
Loading...