Narodna stranka: Tražimo momentalnu ostavku gradonačelnika

Gradonačelnik je zanemario interes ovog grada svojim štetnim postupcima, piše u saopštenju

430

BEOGRAD – Narodna stranka poziva gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da momentalno podnese ostavku zbog štetnih postupaka i potpunog zanemarivanja interesa grada Novog Sada u poslu javno-privatnog partnerstva u JKP Stanu.

U saopštenju koje potpisuje poverenik Narodne stranke za Novi Sad Borislav Novaković, navodi se da je Narodna stranka Vučevića konstantno upozoravala da ne srlja u potpuno besmislenu i kriminalnu privatizaciju JKP Stana, ali je on, kako piše u saopštenju, istrajavao i kapriciozno instistirao na poslu sa litvanskom firmom za koju je od početka bilo jasno da ima sumnjivu poslovnu reputaciju.

Vlast SNS-a u Novom Sadu predvođena Milošem Vučevićem najpre je potpuno upropastila JKP Stan, a onda je predložila javno-privatno partnerstvo sa konzorcijumom koji predvodi litvanska firma Busto Valda UAB, a dalje se u saopštenju navodi da ova firma na kraju procesa nije imala dovoljno novca da uplati ni osnivački ulog, što pokazuje da je bila izuzetno nesolidna.

„Prvo, najvažnije i osnovno pitanje je sa kojim pravom Miloš Vučević ulazi u proces privatizacije javno-komunalnih preduzeća. U pitanju je kapital grada Novog Sada i niko nema pravo da bagateliše i proćerda ono što su generacije Novosađana sticale. S kojim pravom sprovodi  privatizaciju JKP Stana i najavljuje privatizaciju Spensa?“, pitaju iz Narodne stranke.

Iz Narodne stranke ističu da gradonačelnik Novog Sada pokazuje temeljno nerazumevanje i neznanje funkcionisanja komunalnog sistema.

Na izjavu Vučevića da će novu ponudu za JKP Stan učiniti „još atraktivnijom i vidljivijom za stranog partnera“, iz Narodne stranke kažu da ponuda svojom sadržinom treba zaštiti javni interes i prava zaposlenih u JKP Stanu.

„Nije posao gradonačelnika da privileguju i pogoduje stranom partneru, nego da vodi računa o interesu grada Novog Sada. Vučević ima pravo da blamira sebe, ali nema pravo da ponižava Novi Sad.“

Kako je istakao Novaković, „bez obzira da li je tu odluku doneo lažni gradonačelnik Miloš Vučević ili stvarni Andrej Vučić, odgovornost će snositi samo jedan – Miloš Vučević“.

Izvor Narodna stranka
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...