Sindikat „Sloga“ protiv predloga o koeficijentima plata

Sindikat je ovaj predlog ocenio kao bezobrazno iritirajući

278

BEOGRAD – Predlog radne verzije o koeficijentima plata zaposlenih u državnoj upravi, po kojoj bi prema Fiskalnom savetu, predsedniku Srbije, premijerki i ministrima zarade bile čak tri puta veće, dokazuje da sadašnja vlast ima potpuno odsustvo moralne i bilo kakve druge odgovornosti i svesti o socijalnom i ekonomskom stanju nacije, ocenio je danas sindikat „Sloga“.

„Ovaj sramni predlog koji treba da se po nalogu MMF-a usvoji do septembra pokazuje da aktuelna vlast svoje građane sve više doživljava kao podanike, a ne kao na narod u čijoj je službi i čiji bi servis trebalo da budu“, ocenjuju iz Sloge.

U saopštenju „Sloge“ se navodi da je realnost da je Srbija siromašna, a ne u ekonomskom blagostanju, kako narod ubeđuju analitičari bliski vlasti.

„Predlog radne verzije o koeficijentima plata zaposlenih u državnoj upravi je još jedan pokušaj ‘presipanje šupljeg u prazno’, koji mi u sindikatu „Sloga“ vidimo i ocenjujemo kao bezobrazno iritirajući, te ga odbacujemo sa prezirom“, piše u saopštenju.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...